Vištienos ir laukinių ryžių sriuba
Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.
Taip šilta, taip nuoširdu, taip jauku! Su švelniai susmulkintomis vištienos krūtinėlėmis, grybais, laukiniais ryžiais ir daržovėmis.
Tai viena iš tų sriubų, kurios tiesiog naudingos jūsų sielai. Šildo širdį, maitina, jauku ir taip gera.
Su švelniai susmulkinta vištiena, verdama tiesiai sultinyje (ačiū vištienos krūtinėlėms su kaulais ir odelėm už visą tą skonį), grybais, mirepoiksu, česnaku, šviežių čiobrelių šakelėmis, vištienos sultiniu ir laukinių ryžių mišiniu. taip pat troškina tiesiog puode.
Jei atsitiktų, kad po ranka turite baltojo vyno, prieš pildami sultinį galite net į olandišką orkaitę įpilti šlakelį. O jei dar kartą pašildysite likučius, norėsite įmaišyti daugiau sultinio, nes ryžiai ir toliau sugeria sultinį.
Derinkite su šilta, traškia duona, kad pasisemtumėte viso to gėrio, nepalikdami nė lašo.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
AR GALIU NAUDOTI BE KAULIŲ, BE ODOS VIŠTŲ KŪNELES?
Taip, čia tikrai galima naudoti vištienos krūtinėlę be kaulų, be odos, tačiau su kaulais ir oda turi didesnį riebalų kiekį, todėl vištiena bus sultingesnė ir kvapnesnė.
NEKENČU GRYBŲ. KĄ GALIU VIETOJE NAUDOTI?
Grybų galima visiškai atsisakyti, jei tai ne jūsų reikalas.
AR GALIU VIETOJE VIETOJ NAUDOTI DŽIOVINTAS ŽOLES?
absoliučiai! Tačiau kadangi džiovintos žolelės dažnai yra stipresnės / koncentruotos nei šviežios, jums reikia mažiau, kai naudojate sausas. Tinkamas santykis yra 1 valgomasis šaukštas šviežių žolelių ir 1 arbatinis šaukštelis džiovintų žolelių.
AR ŠIS ŠALDIKLIS DRAUGUS?
Taip! Likučius be ryžių galite užšaldyti (kitaip jie taps purūs) atskiruose šaldymo maišeliuose, atitirpinti per naktį ir pašildyti ant viryklės, patiekdami įdėdami šviežiai virtus ryžius.
- 2 šaukštai nesūdytas sviestas
- 8 uncijų cremini grybai, pjaustytas
- 1 saldus svogūnas, kubeliais
- 2 morkos, nulupti ir supjaustyti kubeliais
- 2 šonkauliai salierų, kubeliais
- 3 gvazdikėliai česnako, malta
- 4 šakelės šviežių čiobrelių
- 2 vištienos krūtinėlės su kaulais, su oda
- 6 puodeliai vištienos sultinys
- 1 puodelis laukinių ryžių mišinys, tokių kaip Lundbergas
- 1 lauro lapas
- Košerinė druska ir šviežiai malti juodieji pipirai, paragauti
- 2 šaukštai pjaustytų šviežių petražolių lapelių
-
Ištirpinkite sviestą dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite grybus, svogūną, morkas ir salierą. Virkite, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės, apie 8-10 minučių.
-
Įmaišykite česnaką ir čiobrelius iki kvapo, maždaug 1 minutę.
-
Įmaišykite vištieną, vištienos sultinį, laukinius ryžius, lauro lapą, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų. Užvirinkite; sumažinkite ugnį ir troškinkite uždengę, kol vištiena iškeps ir ryžiai suminkštės, apie 35-45 minutes. Išimkite vištieną ir leiskite atvėsti prieš supjaustydami kąsnio dydžio gabalėliais, išmesdami kaulus ir odą.
-
Įmaišykite vištieną ir petražoles; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
-
Patiekite iš karto.