Veganiškas Fettuccine Alfredo (mažiau nei 30 minučių!) – Pora gamina maistą
Tai veganiškas fettuccine alfredas skonis dekadentiškas, tačiau kreminis padažas pripildytas sveikų augalinės kilmės ingredientų. Tai lengva vakarienė per mažiau nei 30 minučių!
Vakarienė vakarienė tapo lengvesnė su šiuo veganišku alfredo fettucine! Jis gali būti augalinės kilmės, bet šis receptas tinka visiems – nuo vaikų iki mėsos mėgėjų – jis tiesiog toks geras!
Kodėl mums patinka šis receptas: Šis receptas jau daugelį metų buvo gerbėjų mėgstamiausias! Padažas gaminamas iš daug maistinių medžiagų turinčių žiedinių kopūstų ir baltymų turinčių anakardžių, o ne pieno produktų, tačiau jis išeina neįtikėtinai kreminis. Pasigaminkite su bet kokio tipo makaronais – tai paprasta 30 minučių augalinė vakarienė, kuria mėgaujamės daugelį metų!
„Niekada nekomentuoju tinklaraščio įrašų, bet šis veganas alfredas smogė kitaip. Aš esu siaubinga kulinarė ir šis receptas buvo TAIP LENGVAS. Skonis NUOSTABIAI. Pirmą kartą po kurio laiko visa šeima susėdo paimti porciją ir pasimėgauti su manimi! -Kara
„Tai geriausias veganiškas alfredo padažas! Tai mano naujas tikslas. Jis buvo pakankamai kreminis, o prieskoniai yra tinkami! -Maeghan
Veganiško fettuccine alfredo ingredientai
Ar žinojote, kad sumaišius daržoves ir anakardžius galima gauti kreminį padažą, kurio skonis panašus į pieno? Šiam veganiškam alfredo padažui Alex ir aš panaudojome žiedinius kopūstus, kad pagamintume baltąjį padažą, panašų į mūsų kalafiorų padažą, bet be parmezano sūrio. Štai ingredientai, kurių jums prireiks:
- Žiediniai kopūstai: Ši kryžmažiedė daržovė gamina šio padažo kūną.
- Anakardžiai: Anakardžiai padaro padažą kreminį ir prideda augalinių baltymų, todėl jis yra sotus ir sotus.
- Česnakų ir svogūnų milteliai: Šios kvapiosios medžiagos papildo pikantišką profilį.
- Alyvuogių aliejus ir daržovių sultinys: Alyvuogių aliejus naudojamas troškinimui, o daržovių sultinys – padažui troškinti.
Virkite ingredientus 10 minučių ant viryklės, tada maišykite, kol susidarys kreminis padažas, ir sumaišykite su makaronais. Turite veganišką fettuccine alfredo – paprastą augalinės vakarienės receptą per 30 minučių!
Makaronų idėjos
Šiame veganiškame fettuccine alfredo makaronams yra daug kitų variantų, ypač jei valgote dietą be glitimo. Štai keletas variantų, kuriuos galite išbandyti:
- Standartiniai makaronai: Šis receptas geriausiai tinka su fettucinu, bet kaip pakaitalą galite naudoti bet kokius ilgus makaronus, tokius kaip spagečiai ar bukatini.
- Ankštinių daržovių makaronai: Iš lęšių pagamintus makaronus vis lengva rasti vietinėje bakalėjos parduotuvėje, pagamintą iš juodųjų pupelių, lęšių ar avinžirnių. Aleksas ir aš išbandėme keletą prekių ženklų ir pastebėjome, kad tekstūra mums yra šiek tiek kieta, tačiau kiti žmonės tuo džiaugiasi!
- Cukinijų makaronai (zoodles) arba spageti moliūgai: Taip pat būtų skanu pasigaminti šiuos makaronus su daržovių makaronais, pavyzdžiui, cukinijų makaronais ar skrudintais spagečiais! Galite pasigaminti patys arba nesunkiai rasite supakuotus.
Kaip virti makaronus iki al dente
Mūsų nuomone, svarbiausia bet kurio fettuccine alfredo dalis yra praeities virimas al dente! Al dente itališkai reiškia „prie kąsnio“ ir reiškia makaronus, kurie išvirti viduje vis dar tvirti. Ideali tekstūra yra švelni išorė, subalansuota tvirto kąsnio su baltos spalvos dėmėmis šerdyje. Štai kaip išvirti makaronus iki al dente:
- Makaronus išvirkite dideliame puode su pasūdytu verdančiu vandeniu.
- Kepdami nuolat tikrinkite, ar makaronai iškepę.
- Kai tik makaronų išorė tampa švelni, o šerdyje yra baltos dėmės, nusausinkite! Net kelios sekundės gali skirtis tarp al dente ir liesų makaronų.
Ką daryti su likusiu alfredo padažu
Šio veganiško fettuccine alfredo padažas Iš viso 6 puodeliai. Aleksui ir mano skoniui mums patinka šis receptas su 5 puodeliais veganiško alfredo padažo už 1 svarą makaronų. Ką daryti su 1 puodeliu likusio padažo? Likusį padažą laikykite šaldytuve 3–5 dienas. Tada pateikiame keletą idėjų, kaip ją panaudoti:
Dietos užrašai
Šis veganiškas fettuccine alfredo receptas yra vegetariškas, veganiškas, augalinis ir be pieno. Jei norite, kad nebūtų glitimo, naudokite be glitimo, ankštinių daržovių ar cukinijų makaronus.
Dažnai užduodami klausimai
absoliučiai! Nors fettuccine yra tradicinis pasirinkimas, galite naudoti bet kokio tipo makaronus. Spagečiai, linguine ar net trumpi makaronai, tokie kaip penne ar rotini, gali puikiai derėti su kreminiu alfredo padažu.
Taip, jūs galite lengvai padaryti jį be glitimo naudodami makaronus be glitimo. Daugelis prekių ženklų siūlo skanius fettuccine be glitimo variantus.
Alfredo padažo ir makaronų likučius laikykite atskirai sandariuose induose šaldytuve iki 3–5 dienų. Pakartotinai kaitindami, į padažą įpilkite šlakelį augalinio pieno, kad jis atsipalaiduotų, ir švelniai pašildykite ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.
Spausdinti
apibūdinimas
OHO! Šio veganiško fettuccine alfredo skonis yra dekadentiškas, tačiau kreminis padažas yra pripildytas sveikų augalinių ingredientų. Lengva vakarienė per mažiau nei 30 minučių!
- 1 svarų fettuccine makaronų (jei norite, naudokite be glitimo, ankštinių augalų ar cukinijų makaronus)
- 4 česnako skiltelės
- 1 mažas žiedinis kopūstas (1 1/2 į 2 svarų), užtenka 6 puodeliams žiedynų
- 4 šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 puodelis žali nesūdyti anakardžiai
- 2 puodeliai daržovių sultinys
- ⅛ šaukštelis svogūnų milteliai
- 1/8 + ¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelis muskato riešuto
- 1 arbatinis šaukštelis košerinė druska
- Smulkiai pjaustytų petražolių, patiekti
- Susmulkinkite česnaką. Susmulkinkite žiedinį kopūstą.
- Padarykite makaronus: Užvirinkite didelį puodą pasūdyto vandens. Virkite makaronus, kol jie taps al dente (pradėkite ragauti likus kelioms minutėms iki pakuotės rekomendacijų: norite, kad jie būtų minkšti, bet vis dar šiek tiek kieti viduje). Tada nusausinkite makaronus ir grąžinkite į puodą.
- Tuo tarpu pradėkite padažą: Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje olandiškoje orkaitėje, puode ar puode (su dangčiu) ant vidutinės ugnies. Sudėkite žiedinius kopūstus ir anakardžius ir pakepinkite 4 minutes, kol švelniai apskrus. Sudėkite česnaką ir kepkite 1–2 minutes, kol pasidarys kvapnus. Įpilkite daržovių sultinio, svogūnų miltelių, juodųjų pipirų, muskato riešuto ir ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos. Užvirkite, tada uždenkite ir virkite 6–7 minutes ant vidutinės ugnies, kol susmeigus šakute žiedinis kopūstas suminkštės.
- Sumaišykite padažą: Atsargiai perkelkite turinį į maišytuvą ir įberkite likusią ½ arbatinio šaukštelio košerinės druskos ir ¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų. Maišykite aukštai, kol susidarys vientisas padažas.
- Tarnauti: Supilkite apie 5 puodelius į 1 svarą makaronų (liks 1 puodelis) arba naudokite pagal skonį. Ant viršaus pabarstykite smulkiai pjaustytomis petražolėmis ir nedelsdami patiekite. Likusį padažą laikykite šaldytuve 3–5 dienas.
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: Makaronai