Skrudintos rudeninės daržovių salotos su baltosiomis pupelėmis
Šios skrudintų daržovių salotos, įkvėptos vieno iš mūsų užsakymų „True Food Kitchen“. geriausia! Švelniais griežinėliais pjaustytas moliūgas, traškiai skrudinti Briuselio kopūstai, kreminės baltosios pupelės ir susmulkinti kopūstai traškiame obuolių sidro vinigrete. Tai skanu, nuostabu, ir mitybos galia!
Tiesiog 30 minučių reikalingas tam be glitimo ir augalinės kilmės maistas, kuriame gausu baltymų, skaidulų, vitaminų ir mineralų. Padarykime tai, draugai!
Šios nuostabios rudens salotos prasideda daržovių kepimas. Briuselio kopūstus perpjauname per pusę ir plonai supjaustome riešutinį moliūgą, kad abi daržovės maksimaliai liestųsi su kepimo skarda. Rezultatas? Daugiau karamelizacijos ir daugiau skonio!
Kol daržovės yra orkaitėje, greitai išplakame obuolių sidro vinaigretas su alyvuogių aliejumi, obuolių sidro actu, Dižono garstyčiomis, klevų sirupu, askaloniniais česnakais, druska ir pipirais.
Toliau pridedame baltųjų pupelių ir kopūstų į padažą, kur jie sugeria skonį, o Briuselio kopūstai ir riešutinis moliūgas baigia skrudinti.
Kai daržovės suminkštės ir su traškiais krašteliais, sudėkite jas kartu su pasirinktomis džiovintos spanguolės arba džiovintos šilkmedžio uogos. Mums patinka džiovinti šilkmedžiai, tačiau juos sunkiau rasti parduotuvėse. Bet kuriuo atveju negalite suklysti!
Šis patiekalas yra nepaprastai skanus ir supakuotas su mityba: kiekvienoje porcijoje yra 20+ gramų baltymų, 20+ gramų skaidulųir begalė vitaminų ir mineralų (pagalvokite apie kalį, geležį, folio rūgštį ir vitaminus B1, B6, C ir K)!
Tikimės, kad jums patiks šios skrudintų daržovių salotos! Tai:
Gyvybingas
Sveikas
gražus
Pilna puikių tekstūrų
Supakuota su pluoštu
Puikiai tinka rudeniui
IR TAIP skanu!
Šios salotos puikiai tinka kaip garnyras, atskiras patiekalas arba kartu su mėgstamais baltymais, kad patiekalas būtų dar sotesnis! Jis ypač gerai dera su mūsų traškia odele lašiša arba greitu ir lengvu traškiu tofu.
Daugiau rudens salotų receptų
Jei išbandysite šį receptą, praneškite mums! Palikite komentarą, įvertinkite ir nepamirškite pažymėti nuotraukos @minimalistbaker Instagram tinkle. Į sveikatą, draugai!
Porcijos 2 (kaip priedas // arba dvigubas kaip šoninis)
Neleiskite ekranui užtemti
KEPTINOS DARŽOVĖS
- 12 oz. Briuselio kopūstai, nukirpti galai, perpjauti per pusę
- 1 puodelis moliūgas, nuluptas, perpjautas per pusę ir plonais griežinėliais
- 1 Valg alyvuogių aliejaus
- 1 sveiko žiupsnelio kiekvienas jūros druskos ir juodųjų pipirų
APRENGIMAS
- 2 Valg alyvuogių aliejaus
- 3 Valg obuolių sidro actas
- 2 šaukštelis Dižono garstyčios
- 1 šaukštelis klevų sirupo
- 2 Valg maltų askaloninių česnakų (neprivaloma)
- 1/8 šaukštelis kiekvieno jūros druskos ir juodųjų pipirų
KALE IR PUPELĖS
- 3 puodeliai pjaustytų Lacinato kopūstų* (jei naudojate garbanotus kopūstus, žr. pastabas)
- 1 (15 oz.) skardinė baltųjų pupelių, nusausintų ir nuplautų (mums patinka cannellini // arba po ~ 1 ½ puodelio naminio)
DĖL PATEIKIMO
- 2-3 Valg susmulkintų džiovintų spanguolių (arba džiovinti šilkmedžiai traškėjimui)
-
Įkaitinkite orkaitę iki 425 F (218 C) ir išklokite didelę kepimo skardą pergamentiniu popieriumi.
-
KEPTINOS DARŽOVĖS: Į pergamentu išklotą kepimo skardą suberkite Briuselio kopūstus ir moliūgą ir apšlakstykite aliejumi. Išmeskite, kad padengtumėte, tada išdėliokite Briuselio kopūstus nupjauta puse žemyn. Tolygiai pabarstykite jūros druska ir juodaisiais pipirais. Skrudinkite 12–15 minučių, kol Briuselio kopūstai suminkštės ir taps traškūs.
-
DAŽYMAS: Tuo tarpu į didelį dubenį supilkite alyvuogių aliejų, obuolių sidro actą, Dižono garstyčias, klevų sirupą, askaloninius česnakus, druską ir pipirus. Plakite, kad sumaišytumėte.
-
KALE IR PUPELĖS: Į padažą įpilkite kopūstų ir baltųjų pupelių ir išmaišykite, kad pasidengtų. Atidėkite, kad jie įsisavintų padažo skonį.
-
Kai Briuselio kopūstai ir riešutinis moliūgas iškeps, suberkite juos į kopūstus ir baltas pupeles ir švelniai maišykite, kol susimaišys. Įdėkite džiovintų spanguolių (arba šilkmedžių) ir padalinkite į serviravimo dubenis. Mėgaukitės!
-
Geriausia šviežios – salotų likučiai nėra tokie gyvybingi ar ryškūs. Netinka šaldikliui.
*Įkvėptas sezoninių ingredientų salotų „True Food Kitchen“.
* Informacija apie mitybą yra apytikslis įvertinimas, apskaičiuotas naudojant mažesnį džiovintų spanguolių kiekį ir be papildomų ingredientų.
Patiekimas: 1 (patiekalas) Kalorijos: 526 Angliavandeniai: 71.2 g Baltymai: 21.4 g Riebalai: 23.1 g Sotieji riebalai: 3.1 g Polinesotieji riebalai: 2.7 g Mononesotieji riebalai: 15.1 g Transriebalai: 0 g Cholesterolis: 0 mg Natris: 368 mg Kalis: 1535 m mg Pluoštas: 23.4 g Cukrus: 16 g Vitaminas A: 1590 m TV Vitaminas C: 183 mg Kalcis: 186 mg Geležis: 3.6 mg