Citrininės česnakinės krevetės – gamina pora
Šis sultingas, aromatingas citrininės česnakinės krevetės receptas puikiai tinka greitam ir nesudėtingam savaitės vakarienei! Surinkti užtrunka vos 10 minučių – patiekite su brokoliais, šparagais ar orzo paprastam patiekalui. Tai čia kartojasi!
Kodėl mums patinka šis receptas
„A Couple Cooks“ turime daug krevečių receptų – iš tikrųjų daugiau nei 50! Taigi nenustebsite, kad šis baltymas yra viena iš mūsų mėgstamiausių lengvos vakarienės idėjų dėl dviejų priežasčių: taip taip greitai paruošiamas, o skonis yra sultingas ir skanus.
O kas geriau nei česnakai, sviestas ir citrina kartu su šiuo sultingu vėžiagyviu? Viską patroškinkite keptuvėje ir tikrai nėra nieko geriau. Tai restorano kokybės skonis, tačiau nesijaudinkite: jums nereikia pranešti žmonėms, kaip tai lengva. Patiekite su troškintais brokoliais, česnakine duona arba orzo ar kuskusu, kad galėtumėte greitai ir paprastai pavalgyti.
„Mano 7 metų vaikas tai padarė! Ji sudėjo visas krevetes ant keptuvės, apvertė ir išmaišė aplink sviestą, česnaką ir žievelę. Šis mūsų namuose buvo aiškus nugalėtojas! Mums visiems tai patiko, turiu galvoje, ko nemylėti česnakinėse krevetėse?! Net mano 4 metų suvalgė krūvą ir tvirtino, kad jai labiausiai patinka krevetės! -Tanve
Citrininių česnakinių krevečių ingredientų natos
Paprastos keptuvės krevetės yra daugelio savaitės vakarų vakarienės, pavyzdžiui, šios Old Bay krevetės ar troškintos krevetės. Pirkdami šį receptą, įsitikinkite, kad radote geriausias krevetes. Tada jums reikės tik kelių papildomų ingredientų:
- Vidutinės krevetės: Sukurtos krevetės geriausiai tinka su lukštais arba su uodega. Mes teikiame pirmenybę uodegoms, kad atrodytų – būtinai patiekite su dubenėliu išmestoms uodegoms. Mums patinka vidutinis dydis (paprastai žymimas nuo 41 iki 50), bet tinka bet koks dydis. Pastebime, kad šviežių krevečių skonis yra šiek tiek geresnis nei šaldytų – ir jei galite, pirkite laukinių sugautų.
- Alyvuogių aliejus ir sviestas: Sujungus šiuos du kepimo riebalus, gaunamas sodrus, prabangus skonis. Jei norite be pieno, galite naudoti visą alyvuogių aliejų arba jį pakeisti veganišku sviestu.
- Česnakai: Naudokite tik šviežią česnaką! Stiklainio česnako skonis yra pažeistas. Česnako milteliai gali būti naudingi žiupsneliu (naudokite ½ arbatinio šaukštelio), tačiau jie neturi beveik tvirto skonio.
- Citrina: Citrinų sultys pagerina skonį ir suteikia citrusinių vaisių kvapo: panaudosite ir sultis, ir žievelę. Sultys buteliuose neleidžiamos!
🍋 Patarimas
Būtinai nulupkite citrinos žievelę prieš spausti sultis! Išspaudus sultis beveik neįmanoma nulupti. Smulkinimui mėgstame naudoti mikroplokštuminę tarka. Kiek sulčių ir žievelės yra 1 citrinoje? Iš vienos paprastos citrinos gaunama apie 1 šaukštą žievelės ir 3 šaukštus sulčių.
Padarykite tai valgiu
Ką dėti į citrinines česnakines krevetes, kad jos būtų patiekalas? Mūsų mėgstamiausi garnyrai yra greiti ir netrukdo troškinimui. Štai keletas idėjų:
Likučių saugojimas
Šios citrininės česnakinės krevetės geriausiai tinka šviežiai pagamintos. Apskritai, mes su Aleksu manome, kad krevetės geriausiai tinka jų gaminimo dienai, nors likučius galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas. Mums patinka krevečių likučius paversti kažkuo nauju, pavyzdžiui, krevečių salotomis ar krevečių suktinukais.
Dažnai užduodami klausimai
Taip, galite naudoti šaldytas krevetes, tačiau prieš gamindami būtinai jas visiškai atšildykite. Nusausinkite juos popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Manome, kad skonis paprastai yra geriausias su šviežiomis krevetėmis.
Krevetės iškepa, kai pasidaro rausvos ir nepermatomos. Būkite atsargūs, kad neperkeptumėte, nes jis taps guminis.
absoliučiai! Sureguliuokite česnako ir citrinos kiekį pagal savo skonį.
Spausdinti
Aprašymas
Šis sultingų, kvapnų citrininių česnakų krevečių receptas puikiai tinka greitam ir paprastam savaitės vakaro valgiui! Surinkti užtrunka vos 10 minučių – patiekite su brokoliais, šparagais ar orzo paprastam patiekalui. Tai čia kartojasi!
- 1 svarų vidutinių krevečių, iškirptų (uodega arba nulupta)*
- ½ arbatinio šaukštelio košerinė druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- 1 ½ šaukšto alyvuogių aliejaus
- 4 česnako skiltelės, smulkiai susmulkintos
- 1 ½ šaukšto sūdyto sviesto
- 2 šaukštai citrinos sulčių ir 1 citrinos žievelės
- Smulkiai pjaustytų šviežių petražolių, papuošimui
- Išdžiovinkite krevetes. Įdėkite jį į dubenį ir pabarstykite košerine druska ir keliais maltais juodaisiais pipirais. Maišykite, kad susijungtumėte.
- Paruoškite visus likusius ingredientus, kaip nurodyta aukščiau.
- Labai didelėje aliuminio arba ketaus keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Sudėkite krevetes vienu sluoksniu (jų nesudėdami) ir kepkite apie 1–1,5 minutės, kol iškeps iš vienos pusės.
- Apverskite krevetes žnyplėmis. Įpilkite pasūdyto sviesto ir leiskite jam ištirpti. Sudėkite susmulkintą česnaką ir citrinos žievelę. Virkite dar 1–1,5 minutės, kol krevetės taps nepermatomos ir ką tik iškeps. Išimkite krevetes į dubenį.
- Į keptuvę įpilkite citrinos sulčių ir virkite ant mažos ugnies 1 minutę, nubraukdami rudus gabalėlius nuo keptuvės dugno, kad įgautumėte skonį. Krevetes užpilkite padažu ir nedelsdami patiekite. Likučiai gerai laikosi iki 2 dienų.
- Kategorija: Pagrindinis patiekalas
- Metodas: Viryklė
- Virtuvė: Jūros gėrybės
- Dieta: Be glitimo